OPEN NAVIGATIE
SLUIT NAVIGATIE
NL / FR / ENles ballets C de la B
S T U D I O


In november 2008 werd een nieuwe dansstudio geopend op de Bijlokesite in Gent, vlak naast de kantoren van les ballets C de la B: studio S3. Die extra ruimte van formaat gaf aan les ballets C de la B de kans om nog ruimer in te gaan op hun artistieke ambities.
 
Les ballets C de la B streven ernaar om regelmatig een nieuwe productie van jong talent op te starten. ‘Jong’ slaat hierbij niet op de leeftijd. Dikwijls gaat het om dansers die langzaamaan denken aan de periode na hun danscarrière, zonder dat ze het dansen daarbij onmiddellijk vaarwel zeggen. Met S3 kan les ballets C de la B de kans geven aan de dansers om te experimenteren als maker en langzaamaan hierin verder te groeien. 
 
Daarnaast geeft de studio S3 eindelijk de mogelijkheid aan les ballets C de la B om in te gaan op de grote vraag naar workshops. Voordien waren er vooral workshops tijdens de tournees, op vraag van de gasttheaters. Dit blijft, maar nu kunnen we veel dieper en intenser inspelen op de behoefte van vele artiesten uit alle windstreken om les ballets C de la B van binnenuit te leren kennen.  
 
Tot slot geeft S3 onderdak aan de ambitie om ook een plaats van onderzoek te zijn. voor les ballets C de la B is dans zowel een mentaal als fysiek proces. Zo wordt de studio tijdens de zomermaanden een ontmoetingsplek voor een intense residentie, waarbij internationale artiesten op uitnodiging elkaar ontmoeten en in onderlinge interactie een eigen project (verder) ontwikkelen. In 2010 krijgt dit idee voor het eerst vorm in SI, een veertiendaagse Summer Intensive geïnitieerd door curatoren Christine De Smedt en Myriam Van Imschoot.