OPEN NAVIGATIE
SLUIT NAVIGATIE
NL / FR / EN
les ballets C de la B hecht een groot belang aan het doorgeven en bestuderen van zeer verschillende (dans)technieken. Dansers of artiesten die meewerkten aan producties van les ballets C de la B, kunnen hun kennis delen en doorgeven. Dit gebeurt onder de vorm van workshops gericht tot de lokale en internationale dansgemeenschap. Die workshops monden vaak uit in een publiek toonmoment, waarnaar geïnteresseerden kunnen komen kijken.
 
Enerzijds zijn er de workshops die les ballets C de la B zelf organiseert in één van de twee eigen dansstudio’s, hetzij op de Bijlokesite (studio S3), hetzij aan de Nieuwe Vaart (studio S18), beide in Gent. Sinds 2010 zijn de jaarlijkse zomerworkshops een constante in die werking; daarnaast worden soms ook workshops buiten de zomer georganiseerd.
 
Anderzijds zijn er de workshops die gegeven worden op vraag van derden. Vaak zijn dit theaters of festivals die vertrouwd zijn met onze producties of die aan een voorstelling op tournee een workshop(reeks) door één/enkele van de dansers willen koppelen. Zo bereikt les ballets C de la B talloze dansers en studenten uit alle windstreken, die de methodiek van het gezelschap willen leren kennen.
 
Sommige workshops focussen op beweging en danstaal, andere concentreren zich op bepaalde technieken. Vanuit zijn jarenlange ervaring als danser bij o.a. Alain Platel, geeft Quan Bui Ngoc workshops waarin de deelnemers worden aangezet tot het ontwikkelen van een eigen persoonlijke danstaal. Ted Stoffer werkt in zijn workshops rond ‘action en resonance’. Florence Augendre gaf herhaaldelijk workshops rond Body-Mind-Centering. Juliana Neves gaf workshops zowel over circustechnieken als over hedendaagse dans. Eva Bailleul laat de deelnemers aan haar workshop kennis maken met Indische tempeldans en Bollywood.
 
Meer details over de voorbije workshops georganiseerd door les ballets C de la B in één van de studio’s, vind je in het archief
 
De workshops en de inschrijvingsvoorwaarden worden op deze site aangekondigd. Indien je wenst, kan je je abonneren op onze nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te worden gehouden.