OPEN NAVIGATIE
SLUIT NAVIGATIE
NL / FR / EN
les ballets C de la B
L E S    A T E L I E R S    C   D E    L A    B

i n l e i d i n g


Les ateliers C de la B is een tiendaagse focus op dans met workshops in de thuisstad van les ballets C de la B, Gent. Met een intensieve workshop overdag en een avondprogramma rond de dansstudio’s, zijn les ateliers C de la B een ontmoetingsplek voor ervaren dansers en performers met diverse achtergronden. Het is een unieke gelegenheid om de methodiek van het gezelschap en de eigen kennis van de docenten van binnenuit te leren kennen.
 
Op aanzet van danseres/choreografe Lisi Estaras, is de editie van 2017 ontwikkeld rond het thema ‘empathie’. Wat voelen we wanneer we naar beweging kijken? Dansen we mee zelfs zonder te bewegen? Gaan we mee met het ritme van de beweging die we zien? Zou het mogelijk zijn dat mijn geest op dezelfde manier begint te werken als de jouwe wanneer je je hand beweegt om iets te grijpen? Wat zijn eigenlijk de grenzen tussen jouw gevoelens en de mijne, jouw acties en de mijne?
 
Deze vragen lopen als een rode draad doorheen de tien dagen. Van 3 tot en met 12 juli, zijn er workshops van Nicolas Vladyslav, Ido Batash, Quan Bui Ngoc, Lisi Estaras en kabinet K. Gedurende de eerste 7 dagen is er keuze uit één van deze workshops, waarin de docent vanuit een bepaald perspectief op deze vragen een parcours uitwerkt met de deelnemers. De laatste 3 dagen zijn georiënteerd op uitwisseling en experiment, waarin de aparte groepen zich geleidelijk samenvoegen.
 
De ateliers moedigen wederzijds uitwisselen en delen van kennis en ervaringen aan, wat ook ’s avonds doorgetrokken in de activiteiten in en rond de studio’s en bar, met o.a. gezamenlijke relaxatie, projecties, Q&A’s. Ook blijven de dansstudio’s open tot 22h om aan eigen materiaal te werken, om het te tonen en om persoonlijke feedback te krijgen.
 

d e   w o r k s h o p s   
 
 
Nicolas Vladyslav - Desnudo / info
 
Ido Batash - Weird Wacky Wonderful / info
 
Quan Bui Ngoc - After the sunset / info
 
Lisi Estaras - Monkey Mind met anderen / info
 
Joke Laureyns & Kwint Manshoven (kabinet K) - trajeKt#5 (duo’s met volwassenen en kinderen tussen 8-11 jaar) / info