OPEN NAVIGATIE
SLUIT NAVIGATIE
NL / FR / ENLUCHTACRO & DANS (TOUW, DOEK, ‘HANGMAT’, BUNGEE ELASTIEK) 
beginners en (semi-)gevorderden

workshop door Juliana Neves @ les ballets C de la B
5 t.e.m. 9 juni 2017
 
In deze workshop wordt met een kleine groep deelnemers gewerkt en wordt op twee niveaus gefocust:

Voor beginners introduceert deze workshop de deelnemers in de basis van luchtacrobatiek en luchtdansen. Er zal stevig gewerkt worden op kracht vanuit en binnenin het bovenlichaam. De opwarming combineert hedendaagse dans met technieken uit luchtacrobatiek. De focus van de lessen ligt op het basisvocabularium van de luchtacro: het klimmen, vallen, houding aannemen, draaien en creatieve oefeningen geïnspireerd op Juliana’s specifieke benadering van dans en luchtacrobatiek.
 
De deelnemers die al een zekere ervaring hebben met een bepaalde techniek/materiaal uit de luchtacrobatiek, krijgen in deze workshop nieuwe vaardigheden aangeleerd en zullen technieken met creativiteit combineren. De opwarming varieert van krachtoefeningen specifiek voor luchtacrobatiek tot dansacrobatiek en improvisatie-oefeningen. Er worden nieuwe vaardigheden in de lucht aangeleerd, waarna een creatief stuk volgt met vrije en geleide improvisaties en compositie-oefeningen.
De deelnemers zullen leren wat Juliana ‘states’ (‘gewaarwordingen’) noemt: ontdekken wat hun fysicaliteit is in de lucht door eerst te stil te staan bij wat ze voelen in de lucht, zowel gevoelsmatig als lichamelijk en dan die ‘states’ leren vertalen naar beweging. Vanuit een zelfbevraging op zoek gaan naar fysieke antwoorden.

 
Al meer dan 20 jaar is Juliana Neves gespecialiseerd in luchtacrobatiek. Het solonummer “Le Volle D’Azala”, gecreëerd en uitgevoerd door Juliana bij Cirque du Soleil, was een eerste stap in het combineren van de technieken van luchtacrobatiek met dans. Vanaf 2002 sloot Juliana zich aan bij het dansgezelschap les ballets C de la B en werkte ze deze combinatie verder uit, waarbij de virtuositeit van de circusact en luchtdansen zich mengen tot een nieuwe vorm van performance. Gelijktijdig hiermee ontwikkelt Juliana een pedagogische methode geïnspireerd op de samenwerking met Alain Platel en haar ervaring bij Cirque du Soleil. Juliana geeft wereldwijd workshops waarin ze deze methode toepast.